Kleur en dikte (gebogen lichtstraat op maat)

Een gebogen lichtstraat op maat op uw bedrijfshal, loods of magazijn? U kiest de lengte, kleur en dikte; wij realiseren uw lichtstraten voor natuurlijk daglicht!

ALCON skylights is de nummer één in het produceren en monteren van een gebogen lichtstraat op maat. De gebogen, ook wel halfronde lichtstraat, is het meest voorkomende type daklichtconstructie. Grote kans dat ook u op zoek bent naar een halfronde lichtstraat van polycarbonaat. U kiest de kleur en dikte; wij doen de rest.
Wilt u bijvoorbeeld opaalkleurige of heldere lichtplaten? We lichten u graag het één en ander toe over onze lichtstraten op maat:

Polycarbonaat lichtstraten

Waar lichtstraten voorheen van polyester werden gemaakt, maken we de meeste lichtstraten tegenwoordig van polycarbonaat. Het materiaal ziet er mooier uit, is sterk, slagvast en bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen. Polycarbonaat heeft bovendien een uitmuntende lichtdoorlaatbaarheid en een hoge isolatiewaarde. We kunnen de gebogen lichtstraat op maat indien gewenst voorzien van extra doorvalbeveiliging, warmtewerende beplating of elektrisch bedienbare ventilatoren.

Onze lichtstraattypes

Hoewel in de meeste gevallen een gebogen lichtstraat voldoet, maken we ook andere typen lichtstraten op maat. Zo kunt u onder meer kiezen uit:

Kleur en dikte lichtstraat

Naast het type lichtstraat kunt u de maten kiezen. Zo kunnen we lichtstraten zelfs honderd meter lang maken. We passen de lengte van de constructie aan uw wensen aan. Qua dikte kunt u onder meer kiezen uit 10 mm, 16 mm of 2x10 mm. De polycarbonaat platen kunnen ten slotte in twee kleuren geleverd worden: opaal en helder. Of wel melkwit en transparant.

Lichtstraat opaal of helder?

Een heldere lichtstraat laat zo'n 69% licht door, waardoor het gezien wordt als transparant. U kunt door de platen heen kijken, wat de optische vergroting van de ruimte versterkt. Vol in de zon kan het met heldere platen echter redelijk warm worden op de werkvloer. Een opalen lichtstraat is daarentegen melkwit van kleur en laat zo'n 48% licht door. U heeft dus voldoende inval van natuurlijk licht, maar bent beter beschermd tegen de zon. De opalen lichtstraat staat dan ook vooral bekend om diffuus lichtinval. Welke kleur u ook kiest, u kunt altijd nog kiezen voor de montage van warmtewering of ventilatoren. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste temperatuur.

Lichtstraat laten monteren

Wilt u de gebogen lichtstraat ook op uw dak laten plaatsen? Goed nieuws: u kunt ons ook inschakelen voor het monteren van lichtconstructies! Onze monteurs zorgen dat alles veilig en snel op het dak van uw fabriekshal, bedrijfspand, school of restaurant wordt geplaatst. Ze draaien hun hand niet om voor een schuin dak of een zadeldak, dat moeilijker te bereiken is en dus de nodige behendigheid vergt. Doordat we de productie en plaatsing in handen hebben, kunnen we de hoogste kwaliteit waarborgen.

Een gebogen lichtstraat op maat?

Direct voor meer daglicht zorgen met een halfronde, gebogen lichtstraat op maat? Schakel de professionele hulp in van onze ervaren lichtstraatexperts. Neem voor vragen over productie, montage en renovatie gerust contact met ons op. Of vraag een vrijblijvende offerte aan! Ons team staat 24/7 voor u klaar en geeft u waar nodig gratis advies.

Vraag offerte aan
Alles voor lichtstraten en glasconstructies
Persoonlijke en betrokken service
Specialisten met jaren ervaring